• Fri. Dec 9th, 2022

Cosmaer

Reis door onze blogs en krijg verlichting

TYPEN GEZICHTSMASKERS VOOR VIRUSBESCHERMING

ByArjun van Dolder

May 5, 2021

Medisch / chirurgisch masker – Dit is het meest voorkomende masker dat mensen tegenwoordig gebruiken. Deze zien eruit als stukjes papier met elastische banden aan de zijkanten die achter de oren haken. Deze vorm van adembescherming is gebaseerd op het filtermateriaal dat het hele masker vormt.

Wegwerpstofmaskers – Dit is het soort masker dat gewoonlijk wordt gebruikt door vakmensen zoals houtbewerkers, installateurs van gipsplaten, timmerlieden, lassers en anderen die ademhalingsbescherming nodig hebben. Je zult merken dat deze maskers eruit zien alsof ze van stijf papier zijn gemaakt, maar de waarheid is dat ze zijn gemaakt van vezels die met elkaar zijn verbonden om een ​​fijnmazig netwerk te creëren, waardoor wordt voorkomen dat vaste en vloeibare deeltjes er doorheen komen. Net als de medische / chirurgische maskers kunnen stofmaskers maar één keer worden gebruikt.

Halfgelaatsmaskers – Dit zijn de zwaar uitgevoerde maskers die worden gebruikt in gevaarlijke werkomgevingen. Deze hebben verwijderbare filters die NIOSH-goedgekeurd zijn en de classificatie N95 of P100 hebben, omdat ze microscopisch kleine irriterende stoffen in de lucht moeten kunnen blokkeren, zoals asbestvezels, glasvezel, silica en andere.

www.dgmondmasker.nl

https://medisch-mondkapje.nl/

Related Post